Oyuncular karakterlerini ait ayrıntıları dedektif kağıtlarına kayıt ederler. Bu da onların karakter kağıdı görevini görür. Bu kağıt ise birkaç farklı bölümden oluşur:
- Kişisel Bilgiler
- Karakter Özellikleri: Her direktifi ait sekiz adet karakter özelliği vardır bunlar Kuvvet(KUV), Dayanıklılık(DAY), Cüsse(CÜS), Çeviklik(ÇEV), Görünüm(GÖR), Eğitim(EĞİ), Zeka(ZEK) ve İrade(İRA) dir. Bütün özellikler birden yüze kadar puan alır.Bu da kuvvete 60 puan verirsek bunun 60% olduğu anlamına geliyor. Öte yandan her karakter özelliğinin yanında iki adet üstüste küçük kutunun olduğunu göreceksiniz. Yukarıdaki kutuda bu özelliğe ait değerin 1/2’si, aşağıdaki kutuda ise 1/5’i yer almaktadır. Eğer kuvvetimiz 60 puan ise yukarıdaki kutu 30 aşağıdaki kutu ise 12 olmalıdır.
KUV – kas kuvveti
DAY – sağlık ve fiziksel zorluklara karşı dayanıklılık
CÜS – fiziksel ölçüler ve yapı
ÇEV – çeviklik ve hız
GÖR – dış görünüm ve çekicilik
EĞİ – öğrenim hayatındaki başarınız
ZEK – Keskin zeka problem çözme becerisi, mantık ve sezgiler
İRA – Zihinsel ve ruhani enerji ve kudret bütünü
Buna ek olarak direkt hepinize ait olan dört adet değer daha vardırç
Yaşam Puanı (HP) – dedektifiniz hasar aldığı zaman bu puandan düşerç Sıfıra düştüğü zaman yönünüzü kaybeder ve hatta yaşamınızı bile getirebilirsiniz.
Büyü Puanı (BP) – büyü yapmak ve bazı büyüsel beceriler için kullanılır. Bir puanınız her saat başı bir artar. Eğer büyük puanınız 0’a düşmüş ise büyü kullanımı yaşam puanınızdan düşerek size hasar verir.
Şans – dedektifinizin şansının ne kadar yaver gittiğini ve rastlantıların onun açısından ne kadar pozitif olup olmadığını gösteren değer.
Zihin Sağlığı (SAN) – Dedektifinizin Cthulhu Mythos’un akıl oyunları, korkuları ve bu psikolojik baskı karşısında durabilme yetisi. Zaman zaman dedektifini zihin zihin sağlığını etkileyen durumlar ortaya çıktığı zaman bu puandan düşer. Bu da bu durumların karakteriniz üzerindeki etkinin uzun vadeli olduğu anlamına gelir. Bu değer oyun sırasında artıp azalır. “Deli” (insane) kutusuna oyunun başında yer alan zihin sağlığı değerinin 1/5’i yazılır.
Bu bölümü aşağıya doğru takip ettiğimizde ise Geçici delilik, Kalıcı Delilik, Ciddi Yaralanma, Şuğursuzluk ve Ölüm bölümlerini göreceksiniz. Bu kutular ise oyunun farklı evrelerinde karakterinizin başına gelen olaylar karşısında zaman zaman devreye gireceklerdir.
- beceriler – Bu bölüm herkesin sahip olduğu ortak becerileri listeler. Direktifini parantez içerisinde yer alan temel değeri baz alarak bu becerii kullanmaya teşebbüs edebilir. Örneğin Muhasebe (05%) Bütün dedektiflerin muhasebe konusunda 5% becerie sahip olduğu anlamına gelir. Herhangi bir alanda kendini geliştirmiş ve uzmanlaşmış olan bir dedektif için bahse geçen diğer temel değerden daha yüksek olacaktır.
Dikkat edilmesi gereken bir husus da becerilerinisa taraflarında ikişer adet kutunun yer almasıdır. Ortadaki kutuda değerin 1/2’si yer alırken, sağdaki kutuda ise aynı değerin 1/5’i yazılır. Örneğin Cazibe’si 50% olan bir dedektif için ortadaki kutuya 25 yazılırken, sağdaki kutuya ise 10 değeri yazılır.
- Silahlar – Dedektifinize ait silahların listesini burada görebilirsiniz. Burada daha karakter özellikleri ve beceriler gibi üç adet farklı kutu yer almaktadır. Aynı zamanda her tur kaç kez kullanabileceğiniz belirtip ateşli silahlar için menzil, mühimmat ve takılma oranı yer alır.
- Hareket/eylemler – Hareket, yapı (kuvvet ve cüssenin birleşimi), hasar bonusu ve kurtulma gibi dövüş ve dramatik durumlarda işe yarayan seçeneklerin listesi.
- Hikaye – Dedektifinize ait olan ve oyun sırasında güncellediğiniz metin.
- Geçmiş – Burada yer alan her kalem soruşturmanızdan elde ettiniz bilgilerin açıklaması, karşınıza çıkış şekli, ideolojisi, inançsal yönü ve özellikleridir. Ayrıca soruşturmanızla ilgisi olan birey ona ait olan eşyalar ilgili mekanlar da yazılabilir.
- Ekipman – Buraya soruşturmanızla ilgili olan ekipman silah evrak ve bunun gibi eşya ve bulgularınızı yazabilirsiniz.
- Varlık – Genel olarak ileri seviye oyunlarda kullanılan bir bölüm.
- Dedektif listesi – Sizinle birlikte oyunu oynayan oyuncuların ve dedektiflerin isimlerini yazabileceğiniz bölüm.
- Hatırlatmalar – Krallara dair hatırlatmaların yer aldığı bölüm.